Известие

Collapse
No announcement yet.

JTD-подаване на газ на място

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
    На някой Алфи съм виждал как стрелката се движи на тласъци. Може това да има в предвид колегата. Иначе уредите на 166-цата не мърдат въобще, само някой път като падна в някоя дупка има леко потрепване. На Фиата обаче треперят като болен от паркинсон, независимо на какъв път се кара.
    Точно на тласъци,сега слязох да видя и до 2000 оборота плавно е движението на стрелката,след 2000 не се движи плавно нагоре.И обратно.
    Alfa 156 1.9 JTD 105 коня и един коч

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Стана ми интересно, та изкарах моята и я юрнах по пернишкия паваж до рехабилитационния център.
      Дзверих се, пулих се, ама не видях нито километража, нито оборотомера да мърда и подскача.
      А щом моите не мърдат, то вашите не трябва да са по-лоши.
      Колега mordohy, пробвай не по пернишкия паваж, а по пътя за с. Големо Бучино, който е като се отбиеш от магистралата Тогава ще дойдеш на моето мнение
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

абе незнам кви са ви стрелките ама не ми звучи нормално
        147jtd 1.9 16v 140hp
        E36-150hp

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Стана ми интересно, та изкарах моята и я юрнах по пернишкия паваж до рехабилитационния център.
          Дзверих се, пулих се, ама не видях нито километража, нито оборотомера да мърда и подскача.
          А щом моите не мърдат, то вашите не трябва да са по-лоши.
          И аз днес пробвах моята на разбит асфалт и не ми мърдат стрелките. Не-знам защо при някой го има това движение за мен не е нормално, явно има нещо като лек луфт или нещо такова, кой знае.

Comment

На всикчки 156 има подскачат стрелките,оставете ги да работят на място и треснете отгоре таблото,ще видите как подскачат.Като се има предвид колко са точни всички уреди на 156,няма нищо странно
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И кво,поредната треска в ръката,а решението - отрежи си ръката...
              '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Здравейте!
                Реших да ползвам темата за следния проблем - при подаване на газ стрелката на километража реагира със закъснение и се движи насечено, всякаш на стъпки. При отпускане на педала стрелката си слиза плавно. Този проблем се появи изведнъж в движение, но проблем с вървенето на колата няма. Някой имал ли е сходен проблем и в крайна сметка има ли някакво решение това ? Колата е Alfa 156 2.4 JTD - 2002 г.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD SW 02, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW 07 Q-Tronic

Comment

По думите ти оставам с впечатление,че говориш за обортомер,а не за скоростомер.......или греша.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

За скоростомера, колега Оборотомера си работи идеално.

Comment

Тоя "проблем" го има и при мен. При павета има едно леееко трептене на стрелката и, да наистина не пада веднага стрелката на обортомера, а има едно плааавно движение надолу. Хич да не те тревожи това не е никакъв проблем карам вече 3 години и половина така и няма ядове. Това да й е кахъра на колицата!!
                      Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Проблема е , че това го прави постоянно дори и на равен път. Движението на стрелката е ужасно дразнещо и накъсва дотолкова, че не можеш да разбереш реалната скорост на момента. Не мисля, че това трябва да остава така.

Comment

Първоначално публикувано от Juventino Покажи съобщение
                          Проблема е , че това го прави постоянно дори и на равен път. Движението на стрелката е ужасно дразнещо и накъсва дотолкова, че не можеш да разбереш реалната скорост на момента. Не мисля, че това трябва да остава така.
                          Е тогава вече при теб е проблем щом го има и на равен път.
                          Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Juventino Покажи съобщение
                            Ако нямаш проблеми с ABS-а вероятно се касае за механичен проблем при лагеруването на стрелката в скоростомера. Трябва да го разглобиш за да видиш каква е причината.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

При павета и при мен мърда стрелката на скоростомера. Бели ядове по ме яд че ми тръгнал малкия дисплей на километража на балончета е и че ми свети аер бвга щото ми е гръмнала централата ама аз ще го отстряяна тоя проблем.
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

След диагностика се оказа, че стойностите на ABS-а са в ред. Остава само механичен проблем в скоростомера както спомена ecotronic. Проблема е, че такива трудно се намират за вътрешен фейс.

P.S. Някой има ли идея дали ма някакво значение ако скоростомера е от 1.9 JTD ?
                                Last edited by Juventino; d.m.y г., 18:42.

Comment

Working...
                                X